Gemeentehuizen zijn verkocht

oud-gemeentehuis Loenhout Foto: Neel Vermeiren

Wuustwezel - Aertsen nv uit Loenhout kocht het oud-gemeentehuis van Loenhout. Het oud-gemeentehuis van Wuustwezel is nu eigendom van Atelier Van Zundert bvba.

Het gemeentebestuur vond geen functie meer voor de twee vroegere gemeentehuizen van de fusiegemeente aan het Huffelplein en in de Dorpsstraat. Beter dan ze te laten vervallen  koos het bestuur voor een andere bestemming. Daarvoor werd een online verkoop georganiseerd. Daarna volgde een bieding onder gesloten omslag, onder toezicht van een gerechtsdeurwaarder. Het gemeentebestuur aanvaardde de geboden sommen en een notaris stelt de akten op. Aertsen nv bood 211.111 euro voor het gebouw in Loenhout, Atelier Van Zundert betaalt 95.000 euro voor het oud-gemeentehuis in de Dorpsstraat.

Aertsen Verzekeringen en Aertsen Vastgoed zijn gevestigd op het burgemeester Van Looverenplein. Hun eigendom grenst aan het oud-gemeentehuis van Loenhout. Atelier Van Zundert is een architectuuratelier in Westmalle. Het oud-gemeentehuis van Wuustwezel is een geklasseerd gebouw. Beide verkochte gebouwen blijven in het straatbeeld. De functie van de bestaande openbare toiletten in het gebouw van Loenhout moet behouden blijven. De koper zal deze ruimte gratis ter beschikking stellen van de gemeente. De onderhoudskosten en de nutsvoorzieningen die aan dit lokaal verbonden zijn, vallen ten laste van de gemeente. De bestaande huurovereenkomst met Eandis tot het inrichten van een transformatiepost in het oud-gemeentehuis in Wuustwezel blijft nog voortbestaan.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio