Schaapjes tellen in Hoogboom

Foto: Nicole Verstrepen

Schaapjes tellen in Hoogboom

Kapellen - De Belgian Border Collie Club (BBCC) organiseert komend weekend wedstrijden schapen drijven voor beginners. De ‘runs’ vinden plaats in het privédomein Oude Gracht.

De club organiseert vier keer per jaar wedstrijden schapen drijven. De activiteit wordt vooral bedreven in de Kempen, aan de kust en in de Ardennen. Dit weekend zal de club voor het eerst neerstrijken in onze regio. “We vonden de eigenaars van privédomein Oude Gracht bereid om hun domein ter beschikking te stellen”, zegt Kristel Baetens, die de wedstrijden met Gert Krols uit Hoogstraten en Karen Janssen uit Rijkevorsel organiseert.

Zelf kocht Kristel haar border collie Fay vier jaar geleden. “Ik merkte dat zij graag rond andere honden draaide. We hebben toen een test gedaan waaruit bleek dat ze geschikt was voor het schapen drijven”, zegt de kleuterleidster van beroep, die ondertussen instructeur is in de club.

Gert Krols is hoofdinstructeur en ondervoorzitter bij de club. “Toen onze hond negen jaar gestorven was, zocht ik een actief ras. Het werd border collie Leshka en ondertussen zijn daar ook Nip en Tor bijgekomen. Ik ben beroepshalve lijnbuschauffeur. Het schapen drijven vormt een goede uitlaatklep”, zegt hij.

Niet zo lang geleden mocht Gert op vraag van vzw Kemp 200 schapen begeleiden. Dit weekend gaat het om wedstrijden voor beginners in klasse 1 en 2. De vijftig deelnemers zullen telkens vier schapen moeten drijven. De BBCC brengt een kudde van zestig schapen mee, zodat elk schaap maar twee tot drie keer moet lopen.

Geïnteresseerden zijn welkom om te komen kijken. De wedstrijden beginnen op 14 en 15 november telkens om 8u en duren tot het donker wordt. Privédomein Oude Gracht is bereikbaar via de toegang naast de Sint-Jozefskerk in Hoogboom.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio