De Derde Jeugd bezorgt leden fijne verrassingsreis

Print
Kapellen - Seniorenvereniging De Derde Jeugd is afgelopen zaterdag op verrassingsreis gegaan. De deelnemers kenden de bestemming niet, maar na enkele tips van de voorzitter werd het duidelijk dat de bestemming in hartje Antwerpen lag, met name het nieuwe bezoekerscentrum van brouwerij De Koninck.

"We kregen een kort filmpje over Antwerpen en de brouwerij te zien en p de rondleiding die daarop volgde, werd ons op een zeer bondige manier verteld hoe de brouwerij door de tijd heen werd gerund en hoe bier word gebrouwen. Natuurlijk kon ook het proeven niet uitblijven", vertelt Mon Janssens van De Derde Jeugd.

Vervolgens ging het met de bus naar het Zuiderterras waar de deelnemers overstapten op een paardentram.

"Op een rustig tempo trokken wij van zuid naar noord door de binnenstad, door vele straten die voor de meeste van ons totaal onbekend gebied waren, maar we werden vakkundig gegidst door onze eigen Rene Malomgré. Dat we onderweg veel beziens hadden was te verwachten. Twee  paardentrams  getrokken door boerenpaarden, ziet men zelfs in Antwerpen niet alle dagen", vertelt Mon Janssens nog.

Er werd halt gehouden aan het MAS waar de deelnemers getrakteerd werden op een “Elixir d’Anvers “ en na de tocht werd er nog iets gedronken in café Het Schoon Verdiep, in het Antwerpse stadhuis.

Afgesloten werd de dag met een etentje in het Wokrestaurant in Wommelgem.

 

 

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio