© Nicole Verstrepen

Cyrelle schrijft problemen van zich af op eerste EP

De Kapelse Cyrelle Mertens (24) lanceert morgen, zondag, haar eerste EP. Op Reflect staan vijf liedjes, waarin de jonge singer-songwriter haar ziel blootlegt.

Nicole Verstrepen

Zo’n tien jaar geleden begon Cyrelle poëzie te schrijven. Het ging om autobiografische teksten over het opgroeien, over hoe ze door omstandigheden vroeg volwassen werd. “Mijn grote voorbeeld is William Blake, de Engelse dichter die honderd jaar na Shakespeare leefde. Tot mijn twaalfde las ik de werken van Shakespeare. Daarna ontdekte ik William Blake. Ik heb er alles van gelezen. Hij is de reden dat ik ben beginnen schrijven”, vertelt ze, terwijl hond Bill, genoemd naar William Blake, haar aandacht even opeist.

De poëzie die ze schreef werkte helend en Cyrelle schreef er haar problemen mee van zich af. Haar vrienden en familie moedigden haar aan om een aantal teksten op muziek te zetten. “Omdat ik nooit noten heb leren lezen, leerde ik dan maar gitaar spelen op het gehoor”, zegt ze. Nadat ze als tiener enkele van haar gedichten op muziek had gezet, volgden al snel andere liedjes, ook autobiografisch, maar heel herkenbaar.

Lees het hele verhaal zaterdag in Gazet van Antwerpen, editie Noord.

Haar EP wordt nu zondag om 20u gelanceerd in JC Kavka, Oudaan 14, Antwerpen.

Fluenthy Harsh beluisteren kan via deze link.Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio