Renovatie zwembad voltooid

Print

Foto: Nicole Verstrepen

Kapellen - De voorbije drie maanden heeft het gemeentebestuur renovatiewerken laten uitvoeren aan het zwembad. Er kwamen een nieuwe onthaalbalie, een nieuwe vloer, nieuwe kantoorruimtes, nieuwe verlichting en een automatisch toegangssysteem.

“Dit was het sluitstuk van een totaalproject waarmee we in 2005 van start zijn gegaan. Toen investeerden we 1,720 miljoen euro. In 2008-2009 vernieuwden we de kleedkamers, goed voor een bedrag van 1,985 miljoen euro en deze renovatie vroeg 581.000 euro van onze kas. In totaal hebben we dus de voorbije tien jaar 4,286 miljoen euro uitgegeven. We zijn fier dat we dit kunnen doen in een tijd dat in onze regio verschillende zwembaden de deuren moeten sluiten”, aldus de Kapelse burgemeester Dirk Van Mechelen (Open Vld) met een opgetogen gezicht.

“Wie van het station komt of het fietspad langs de spoorweg gebruikt, kan het zwembad nu ook via de achterkant binnenkomen”, voegt de Kapelse schepen van Sport Koen Helsen (Open Vld) eraan toe.

De toegang tot het zwembad is nu volledig geautomatiseerd. Er staat een betaalautomaat en dagtickets kunnen nu ook online worden aangekocht, via de gemeentelijke website.

De gang naar de kleedkamers werd in het wit geverfd en er kwamen grote foto's van (gewezen) Kapelse sportkampioenen, waaronder Sebbe Godefroid, Stef Vanhaeren en Catherine Jacques. Ook schepen Sabine Van Dooren (Open VLD) kreeg er een plaatsje. Zij is gewezen Belgisch zwemkampioen.

Vanaf maandag 14 september kunnen er weer volop baantjes getrokken worden in het zwembad.

 

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio