CD&V Wuustwezel doet mee aan de actie ‘Veilig schoolbegin'

Foto: CD&V Wuustwezel

CD&V Wuustwezel doet mee aan de actie ‘Veilig schoolbegin'

Print
Wuustwezel - De voorbije week staken de mandatarissen en bestuursleden van CD&V Wuustwezel in 5000 brievenbussen een affiche ‘Veilig schoolbegin'.

Iedereen kan zijn steentje bijdragen door deze affiche voor raam of andere goed zichtbare plaats te hangen. De actie loopt tot 20 september. Het is een extra aanmoediging bij de vele initiatieven die genomen worden door het gemeentebestuur en de scholen om de veiligheid van de (klein) kinderen te verhogen.

"We doen heel wat voor de veiligheid tussen school en thuis", zegt schepen voor Onderwijs Mai Van Thillo. "Zo zijn er de Infrastructurele werken voor het creëren van veilige schoolomgevingen. Er worden 10-tallen vrijwilligers ingezet in de buurt van scholen die de kinderen helpen oversteken. Er is ook de fiets- envoetpooling die georganiseerd wordt vanuit ouderverenigingen en vrijwilligers. Kinderen dragen fluovesten om de zichtbaarheid te verhogen."

Tijdens we week van de mobiliteit, doen vele scholen mee aan de strapdag ( stappen en fietsen op vrijdag18 september). In de maand mei wordt een verkeersweek georganiseerd. De digitale fietsbereikbaarheidskaart werd ontwikkeld waar de ouders en kinderen een veilige weg van en naar de school/huis kunnen vinden. Vele scholen werken rond verkeersveiligheid en haalden reeds het 10/10 label.

"Er is ook nog het onderhoud van fiets- en voetpaden, veilige verbindingspaadjes in de woonwijken en er worden bijkomende fietspaden aangelegd zoals de Nieuwmoersesteenweg, Bosduinstraat. De besprekingenin verband met het fietspad Sint- Lenaartseweg zijn gestart. In de Baan wordt een fietssuggestiestrook voorzien en bijkomende snelheidsremmende maatregelen getroffen. Er is ook een goed uitgebouwd fietsroutenetwerk en er worden bijkomende fietsenstallingen voorzien."

Wie de affiche zichtbaar ophangt en meedoet, maakt kans om één van de vijf prijzen te winnen.

 

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio