De Schakel ook in Brecht

Veel fietsen stonden geparkeerd bij de Smokkelaarshut in Zondereigen Foto: Jeanny Wouters

De Schakel ook in Brecht

Print
Brecht - De Schakel is een fietsevenement dat elk jaar op de laatste zondag van augustus georganiseerd wordt. Het is een "aaneenschakeling" van fietstrajecten in de Antwerpse Kempen. Ook Brecht doet 30 augustus mee.

Er zijn heel wat start- en controleposten die allemaal met elkaar verbonden zijn door middel van fietsroutes. Deze fietsroutes zijn gemarkeerd met rode en groene pijlen op plastic bordjes. Elke  start- en controleplaats wordt een hut genoemd. Deze hutten hebben een naam gekregen die iets zegt over de plaats waar die zich bevindt of over de vereniging die de hut bemant. vb. de Landlopershut te Merksplas, de Louis Neefshut in Gierle, de Pierenhut in Ravels. De  hutten bevinden zich op een afstand van gemiddeld 10 tot 12 km van elkaar.

De  deelnemers kunnen aan de hand van de kaart zelf een tocht samenstellen. Ze kunnen ook een beroep doen op de routecoördinator van de hut, die hen minstens een tiental routes kan voorstellen. De geoefende en sportieve fietser kan verschillende routes uitstippelen van meer dan 100 km terwijl er voor de gewone fietser heel wat keuzes zijn vanaf 25 km. Er wordt steeds voor gezorgd dat men zoveel mogelijk langs verkeersvrije of verkeersluwe wegen fietst. In elke hut is er animatie voorzien waarbij men zeker de kinderen niet vergeet en waar men zijn beste beentje voorzet om de hongerige te spijzen en de dorstige te laven.

Vanaf het noorden bezien zijn dat Alphen-Chaam en Baarle-Nassau (beide Nederlandse gemeenten) Wuustwezel, Hoogstraten, Baarle-Hertog, Ravels, Brecht, Rijkevorsel, Merksplas, Beerse, Vosselaar, Turnhout, Oud-Turnhout, Arendonk, Dessel, Mol, Retie, Malle, Zoersel, Lille, Kasterlee, Balen, Vorselaar, Herentals, Olen, Geel, Meerhout en Laakdal. Ook passeren we over het grondgebied van het Nederlandse Bergeijk en het Limburgse Lommel.

 

 

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio