KTA Kapellen bouwt chemische oefenfabriek

Foto: IF

KTA Kapellen bouwt chemische oefenfabriek

Print
Kapellen - In samenwerking met de industrie bouwt KTA Kapellen momenteel een chemische oefenfabriek die zal worden gebruikt door de leerlingen van de afdelingen pijpfitten-lassen-monteren en industriële elektriciteit. "Met het project benaderen wij nog meer dan nu de industriële realiteit van de scheikundige nijverheid in de Antwerpse haven", stelt directeur Axel Lynen.

De idee ontstond in 2014, na een stagebezoek aan het leeratelier van Cofely Fabricom GDF Suez in Hoboken. Met de bouw van de miniplant wil de school een ideale overgang creëren van school naar werk waarbij de leerlingen onder reële arbeidsomstandigheden, met een juiste attitude, hun opleiding kunnen krijgen.

"De bouw van de miniplant laat ook om toe te werken in de hoogte. Het theoretische aspect van de VCA-opleiding (=VeiligheidsChecklist Aannemers) zal nu volledig kunnen omgezet worden in de praktijk", aldus nog Axel Lynen.

De eerste fase van de bouw is ondertussen afgerond. Aan deze fase werkten de leerlingen van het derde en vierde jaar BSO basismechanica mee, onder leiding van leerkrachten Tony Franquet en Werner Van Roy. Zaag- en laswerken werden uitgevoerd door de leerlingen van de derde graad Lassen-Constructie onder leiding van Jerry De Craecker en Kris Wullaert en vakmannen François Loir en Walter Leirs zorgden ervoor dat de constructie op de juiste plaats werd opgetrokken. Het totale project gebeurde onder de deskundige leiding van technisch adviseur François Dierckx.

De tweede en laatste fase zal in het nieuwe schooljaar van start gaan.

 

 

 

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio