Brecht is nu hartveilige gemeente

Schepen Jos Matheeussen ontving het bord van hartveilige gemeente Foto: Neel Vermeiren

Brecht is nu hartveilige gemeente

Print
Brecht - Om in levensbedreigende situaties de overlevingskans te verhogen, plaatste de gemeente Brecht 4 AED-toestellen.

 Bovendien organiseert de gemeente verschillende opleidingen om de toestellen te leren gebruiken. Voor het plaatsen van de AED-toestellen en het aanbieden van opleidingen aan het eigen gemeentepersoneel en de Brechtse bevolking, werd Brecht gehuldigd als ‘Hartveilige Gemeente’. Tijdens de gemeenteraad overhandigde Ludo Wouters van Rode Kruis Sint-Lenaarts namens Rode Kruis Vlaanderen het officiële bord aan het gemeentebestuur.

Vier AED-toestellen in Brecht

Reanimeren van iemand met een hartstilstand binnen de 6 minuten betekent tot 60% meer overlevingskans. Daarom plaatste de gemeente Brecht vier AED-toestellen op volgende locaties: Sint Lenaarts: Leonardusschool (Dorpsstraat); Brecht: dienstencentrum Het Sluisken, ingang serviceflats; Sint-Job-in-‘t-Goor: administratief centrum en Overbroek: parochiezaal, tegenover kerk.

Een AED (automatische externe defibrillator) is een draagbaar toestel. Het analyseert zelf het hartritme van het slachtoffer en geeft indien nodig een elektrische schok. Om een AED te gebruiken, moet je geen professionele hulpverlener zijn. Het toestel moet in nood gebruikt worden. Daarom organiseert gemeente Brecht dit najaar in samenwerking met het Rode Kruis enkele opleidingen ‘reanimeren en defibrilleren’.

 

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio