Foutparkeerders storen Hoogbomenaar

Foto: Nicole Verstrepen

Foutparkeerders storen Hoogbomenaar

Print
Kapellen - Het is Hoogbomenaar Jan Brans een doorn in het oog dat er tijdens misvieringen in de Sint-Jozefkerk geparkeerd wordt op de onderbroken gele lijn in de Leeuw van Vlaanderenlaan.

Jan Brans woont al 34 jaar in de Leeuw van Vlaanderenlaan, een straat waar langs de kant van de Hoogboomsteenweg langs beide zijden over een afstand van ettelijke meters een gele onderbroken lijn is geschilderd. “Dat is ook nodig want als er langs beide kanten auto’s geparkeerd staan, kunnen er geen twee auto’s meer naast elkaar rijden en dat leidt tot gevaarlijke situaties. Je hebt dan geen zicht op aankomend verkeer als je uit de Hoogboomsteenweg komt en als je uit de Leeuw van Vlaanderenlaan komt, heb je ook geen goed uitzicht”, vertelt hij.

Jan Brans schat dat hij gedurende de voorbije drie decennia zo'n dertig keer naar de politie heeft gebeld. Hij heeft de indruk dat zijn klachten niet ernstig worden genomen. “Afgelopen zaterdag heb ik nog gebeld, rond twintig voor elf. Ik ben gaan kijken en om tien na elf was er nog geen politiecombi te zien”, stelt hij nog.

En als Jan Brans de politie ziet, vindt hij dat ze wat licht over het probleem gaat. “Het is maar voor een uurtje, antwoordde een agent mij eens, maar mag ik dan ook voor een uurtje door het rood rijden?” vraagt hij zich af.

“Wij nemen elke melding ernstig”, reageert politiewoordvoerster Leen Deelen.

“Maar het kan zijn dat een patrouille zich niet meteen na de oproep naar de Leeuw van Vlaanderenlaan kan haasten omdat er op dat moment andere prioriteiten moeten afgehandeld worden. We zijn ons zeker bewust van de parkeerdrukte tijdens misvieringen in de straten rond de Sint-Jozefkerk, waaronder de Leeuw van Vlaanderenlaan en de Claessensdreef. We doen geregeld preventief toezicht en als er meldingen komen over hinderlijk geparkeerde voertuigen, wordt er nazicht gedaan. Bij vaststellingen van gevaarlijk of hinderlijk geparkeerde voertuigen wordt er geverbaliseerd.”

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio