Kapellenaar vindt foto's uit WOI

Print

Foto: Nicole Verstrepen

Kapellen - Kapellenaar Michel Michielsen heeft een schriftje met foto's uit WOI gevonden. Hij wil de foto's een goede bestemming geven en zou graag meer te weten komen over Polydoor Moens

Bij het leegmaken van de zolder na het overlijden van zijn schoonvader Arthur Moens vond Michel Michielsen een klein zwart schriftje, een 'carnet', waarin tal van foto's kleven uit WOI en waarin een identiteitsbewijs stak van een zekere Polydoor Moens, die geboren werd op 3 april 1895. Het identiteitsbewijs werd uitgereikt op 22 augustus 1914.

"Die Polydoor Moens moet familie geweest zijn van mijn schoonvader, misschien wel zijn grootvader. Verder staken er ook nog twee ansichtkaarten in het schriftje, verstuurd vanuit Balaruc in Frankrijk", vertelt hij. In de kaft van het boekje staat het adres 'Bervoetstraat 8', zonder vermelding van stad of gemeente. "En dan zijn er de foto's. Sommige foto's maken melding van een eerste linie en een voorpost 'Rampelle' en op twee foto's staat de naam 'Merxem' vermeld", vertelt Michel Michielsen nog.

De Kapellenaar zou graag meer informatie hebben over Polydoor Moens en wil het boekje schenken aan een organisatie of een instantie die er een goede bestemming voor weet. Hij denkt bijvoorbeeld aan het Westfront museum  in Nieuwpoort. Wie nieuws heeft of interesse betoont in het boekje kan contact opnemen via gvaregiometropool@concentra.be.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio