11 provinciale titels voor KAPE

Jordi Van den Eynden Foto: IF

11 provinciale titels voor KAPE

Print
Kapellen - Het provinciaal kampioenschap alle categorieën heeft de Kapelse atletiekclub KAPE elf titels opgebracht. In totaal werden 23 medailles verdiend. "Dit betekent dat meer dan de helft van de prestaties een medaille opleverde", stelt KAPE-secretaris Hugo De Hoon.

Bij de cadetten-meisjes won Heleen Vermeulen goud op de 800 m en brons op de 1500 m.

In hun eerste kampioenschap bij de cadetten-jongens kwamen Lukas Maes (zilver op de 800 m) en Jonas Vander Avert (brons op de 100 m horden) met een medaille terug naar Kapellen. Bij de scholieren-meisjes zorgde Emma Van Laer drie medailles: goud op de 200 m, zilver op de 100 m en brons bij het verspringen.

Jordi Van den Eynden (scholieren jongens) werd provinciaal kampioen op de twee hordenummers (110 m en 400 m)  en in dezelfde categorie veroverde Jochem Vermeulen zowel de titel op de 800 m als op de 1500 m. 

Robbe Van Riel werd provinciaal kampioen bij het hinkstapspringen en deed er nog een zilveren medaille bij het hoogspringen en een bronzen medaille bij het kogelstoten bij. Arno Roelants werd tweede bij het speerwerpen.

Bij de juniors-dames liep Renée Eykens naar de titel op de 1500 m. Een dag later volgde haar selectie voor het EK juniors (waarover u eerder op deze site kon lezen). Jolien Denis bracht nog een zilveren medaille mee van de 3000 m, en ook Lex Van den Wijngaert liep zich op de 1500 m bij de juniors-heren naar ziilver.

Bij de seniors-heren wonnen Timothy Truyts (discuswerpen) en Stijn Lichtert (400 m horden) goud en bij de seniors-dames kwam Annelies Van Hooydonck nog uit op zilver op de 400 m.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio