Kapels bedrijf met drones aan de slag in Antwerpse haven

vnr Tim Ketels, Erik Deboyser en Marc Van Bulck Foto: Nicole Verstrepen

Kapels bedrijf met drones aan de slag in Antwerpse haven

Print
Kapellen - Het Kalmthouts bedrijf IVT Inspections verhuisde pas naar een nieuwbouw in de industriezone Bosduin in Kapellen, op de grens met Kalmthout. Het bedrijf gaat van start met inspecties met drones in de Antwerpse haven.

IVT Inspections is ontstaan in 1993 en voert met verschillende technologieën inspecties uit in de chemische sector. “We waren destijds pionier. Om de wanddikte van buizen te meten, moesten we in het begin destructief te werk gaan en de buizen na de inspectie herstellen met een plug of met een stukje nieuwe buis. Vandaag gaan we daarvoor aan de slag met een ultrasoon wanddiktemeetsysteem en kunnen we non-destructief te werk gaan”, zegt zaakvoerder Erik Deboyser.

Infraroodcamera’s

Voor petrochemische bedrijven is het belangrijk om na te gaan waar het zou kunnen beginnen lekken, zodat de fabrieken niet moeten worden stilgelegd. Met de verhuizing is IVT Inspections een samenwerking aangegaan met Aerial Solutions uit Wilrijk. Dit bedrijf maakt drones op maat van bedrijven. “Voor visuele inspecties van de binnen- en buitenkant van bijvoorbeeld tanks en schoorstenen kunnen we voortaan ook drones inzetten”, zegt Erik Deboyser nog.

Of vliegen met drones legaal is? “In gebouwen mag je zonder probleem met een drone vliegen. Voor missies buiten dient er een vergunning te worden aangevraagd en dat is vrij omslachtig”, stelt Tim Ketels van Aerial Solutions. “We hopen dat de wetgeving er nu gauw aankomt. In het buitenland kan er al volop gevlogen worden met drones.”

“Drones omvatten ontelbaar veel toepassingen. Voor de inspectie van een schoorsteen hoef je dan geen stelling meer te bouwen. Ook voor de brandweer kan een drone met infraroodcamera zijn diensten bewijzen, om slachtoffers te zoeken in een brand bijvoorbeeld, of om de Kalmthoutse Heide te inspecteren”, besluit Erik Deboyser.

Meer informatie op deze link en op deze link.