© IF

Rooien laanbomen verdeelt Lorkenlaan in twee kampen

De lorken in de Lorkenlaan waren de voorbije jaren meermaals onderwerp van gesprek én van administratieve en gerechtelijke procedures. Die kennen nu hun beslag.

Nicole Verstrepen

De laanbomen werden donderdag gekapt, tot genoegen van de ene bewoner, tot ongenoegen en groot verdriet van de andere.

De Lorkenlaan was de voorbije jaren verdeeld in twee kampen. In het ene kamp zaten de bewoners die de lorken in de straat graag zagen verdwijnen en een petitie opstartten. In het ander kamp vertoefden de bewoners die de bomen wilden laten staan, en een tegenpetitie organiseerden.

“Uit onderzoek in de straat bleek dat zo'n 80% van de bewoners de bomen weg wilde. Wij hebben er een boomchirurg bijgehaald. Die stelde vast dat de bomen in slechte conditie waren en daardoor meer kegels verloren dan normaal. De bomen waren bovendien versleten en we hebben besloten ze te kappen. We kregen een kapvergunning en in de beroepsprocedure heeft de provincie ons in het gelijk gesteld. Ook de Raad voor Vergunningsbetwistingen volgde onze beslissing”, stelt schepen van Groenvoorziening Sabine Van Dooren (Open Vld). Binnen enkele weken worden er in de straat nieuwe winterlinden aangeplant

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio