© IF

17-jarige richt Jong Groen Brasschaat-Kapellen op

De 17-jarige Anton Rombaut heeft een afdeling van Jong Groen in Brasschaat en Kapellen opgericht. “Ik ben al van mijn 7 jaar in politiek geïnteresseerd”, stelt hij.

Nicole Verstrepen

Anton Rombaut woont in Ekeren, maar loopt school aan het Sint-Michielscollege in Brasschaat en zijn sociaal leven speelt zich grotendeels in Brasschaat en Kapellen af. “Ik ben zelf lid van Jong Groen Antwerpen, maar de activiteiten vinden plaats in het centrum van Antwerpen en dat vind ik nogal ver. Daarom ga ik zelf met een afdeling voor jongeren in Brasschaat en Kapellen van start. Later kunnen we misschien nog naar Kalmthout uitbreiden”, vertelt hij.

Anton Rombaut volgt al van jongsaf het politieke nieuws. "Toen ik zestien was, zocht ik uit bij welke partij ik het meest aanleun. Aanvankelijk dacht ik dat dat bij de liberalen was, maar later ontdekte ik dat het toch meer bij Groen is. Ik sta ervan verbaasd hoe deze partij links en rechts gedachtegoed combineert én daarbij nog veel aandacht heeft voor het milieu", stelt hij.

Of hij bij de volgende verkiezingen op de lijst zal staan? “Ik werd daarvoor al aan mijn mouw getrokken, maar ik ben er nog niet uit of ik al dan niet zal opkomen”, vertelt Anton Rombaut nog.

De afdeling komt op 5 maart om 19 uur samen.

Geïnteresseerden jongeren (tussen 14 en 33 jaar) zijn welkom. Info: anton.rombaut@skynet.be, Facebook.com/Jong Groen Brasschaat-Kapellen.Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio