© IF

Veertigkoppig orkest speelt in Sint-Jacobuskerk

Het cultureel centrum organiseert op 1 maart een klassiek concert met het ensemble Nuove Musiche en de jonge soliste op viool Esther Yoo. Het vindt plaats in de Sint-Jacobuskerk

Nicole Verstrepen

Het veertigkoppige kamerorkest Nuove Musiche werd in 1992 opgericht door dirigent Eric Lederhandler. Soliste Esther Yoo werd in 2010 op zestienjarige leeftijd de jongste winnares ooit van de tiende internationale Sibeliuswedstrijd en was in mei 2012 vierde laureaat op de Koningin Elisabethwedstrijd.

“Het is een unieke gelegenheid om dit kamerorkest en violiste Esther Yoo aan het werk te zien in onze gemeente. De violiste, geboren in de Verenigde Staten en op zesjarige leeftijd naar België verhuisd, debuteert binnenkort met het Philharmonia orkest in Londen. Dan zal het wellicht niet meer zo eenvoudig zijn om haar nog naar Kapellen te halen”, zegt schepen van Cultuur Sabine Van Dooren (Open Vld).

Op het programma staan drie vioolconcerten met werk van Max Bruch, Johannes Brahms en Franz Joseph Haydn. Het concert start om 16 uur, na de passage van de carnavalsstoet. Op de parking naast de kerk zal niet kunnen geparkeerd worden, wel op de parkings ’t Bruggeske en de Watertoren.

Tickets (12 euro) te bestellen via 03.660.67.50 of cultuurdienst@kapellen.be

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio