© Nicole Verstrepen

Kapelse Plakijzers trots op hun dansmariekes

Carnavalsvereniging De Plakijzers is trots te kunnen uitpakken met eigen dansmariekes. Het grote publiek krijgt hen voor het eerst te zien tijdens de 37ste carnavalsstoet op zondag 1 maart.

Nicole Verstrepen

"We droomden al langer van onze eigen dansmariekes. Dankzij Quanita Haast is het nu eindelijk gelukt. We hebben zeven meisjes tussen 7 en 21 jaar, die onder haar leiding verschillende dansjes aanleren. Hun kostuums hebben we laten maken door een gespecialiseerde naaister en we zorgden ook voor zilveren laarsjes", vertelt Marc Schittecat, voorzitter van de Plakijzers.

De vereniging werd afgelopen zaterdag naar jaarlijkse gewoonte ontvangen op het gemeentehuis voor de symbolische sleuteloverhandiging. De Plakijzers waren vergezeld door enkele bevriende carnavalsverenigingen uit de buurt. Op het gemeentehuis verzamelden zich met andere woorden tal van prinsen, keizers, grootvorsten, waaronder gewezen Prins van België en Kapellenaar Eddy Brandts en ook het provinciale prinsenpaar was aanwezig alsook een delegatie van FEN, de Federatie der Europese narren. "Zit daar ook de sleutel van de kassa bij?", vroeg Marc Schittecat, toen schepen Sabine Van Dooren (Open Vld) bij afwezigheid van burgemeester Dirk Van Mechelen de grote sleutel bovenhaalde. "Neen, die heb ik", haastte financieschepen Luc Janssens (Open Vld) zich te zeggen. De sleutel werd in ontvangst genomen door prinses Marleen en haar twee hofdames en dochters Britt en Tine.

Lees het hele verhaal in de maandagkrant van Gazet van Antwerpen - editie Noord.

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio