Voorlopig geen bezoekerscentrum voor Mastenbos

Het Kapels gemeentebestuur zou graag met enkele partners waaronder Toerisme Vlaanderen, het provinciebestuur en het Agentschap Natuur en Bos een bezoekerscentrum inrichten in de nabijheid van het Mastenbos. Voor Toerisme Vlaanderen is het echter geen topprioriteit.

Nicole Verstrepen

"Een bezoekerscentrum, met sanitair en een kleine infotentoonstelling, zou een enorme meerwaarde kunnen betekenen. Als locatie denk ik aan de omgeving van sporthal 't Kooike in Putte. Daar is een ruime parking waar ook bussen kunnen parkeren. Van daaruit kan er makkelijk naar het Mastenbos doorgestoken worden. Ook aan de ingang van het Mastenbos zou het kunnen komen, maar dan minder groot weliswaar", vertelt Dirk Van Mechelen.

Als Vlaams minister van toerisme heeft Geert Bourgeois volgens Van Mechelen nooit neen tegen het project gezegd. "Maar vandaag is het geen topprioriteit meer voor Toerisme Vlaanderen. Toch laat ik het idee niet los. Samen met onze schepen van toerisme Ria Van Oncen zal ik voor een bezoekerscentrum blijven ijveren, eventueel met beperktere middelen. Het Loopgravenpad wordt druk bezocht, ook door scholen en groepen. Met de spoorfietsen, de Smoldersklok, het Loopgravenpad,... heeft onze gemeente voldoende troeven om er als toerist een dag te vertoeven", aldus nog de burgemeester.

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio