© Nicole Verstrepen

Mathieu Van der Poel gehuldigd in ‘zijn’ dorp

Kersvers wereldkampioen veldrijden Mathieu Van der Poel werd dinsdagavond samen met zijn familie en zijn entourage ontvangen in het gemeentehuis

Nicole Verstrepen

De jonge veldrijder kent de weg naar het Kapelse gemeentehuis ondertussen op zijn duim. Hij was er te gast in februari 2012 en februari 2013 omdat hij toen wereldkampioen was geworden bij de junioren.

“Bij de eerste huldiging heb ik gezegd dat dit wellicht niet jouw laatste huldiging zou zijn. Jij hebt dit letterlijk opgevat. Het was een formidabele prestatie. Je barst van het talent”, loofde burgemeester Dirk Van Mechelen (Open Vld) de Kapelse sporter. Ook schepen van Sport Koen Helsen (Open Vld) had niets dan lof.

Kritiek

Vlaams Belang Kapellen had kritiek en stuurde een nota uit. “In tijden van besparingen, waarin onder andere Kapellen Klinkt werd geschrapt en de huwelijksjubilarissen het met een lunch in plaats van met een diner moeten doen, vinden wij het ongepast dat het gemeentebestuur Mathieu Van der Poel en zijn entourage in de bloemetjes zet. Wij erkennen zijn sportieve prestatie, maar voorkeursbehandelingen zijn onrechtvaardig”, stelde VB-voorzitter Chris Marynissen.

“Dit is eigenlijk geen commentaar waard”, zuchtte burgemeester Dirk Van Mechelen (Open Vld). “Je hebt niet alle dagen een wereldkampioen op je grondgebied wonen. Een wereldkampioen huldigen mag niet de inzet zijn van een politiek spel. We huldigen Van der Poel zoals het hoort, met een receptie.”

Lees het hele verhaal woensdag in Gazet van Antwerpen - editie Noord.

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio