Leegstandcijfers niet zo alarmerend

In Loenhout staan enkele horecazaken te koop of te huur Foto: Neel Vermeiren

Leegstandcijfers niet zo alarmerend

Print
Wuustwezel - Uit cijfers van Detailhandel Vlaanderen blijkt dat de leegstand in Wuustwezel van 2008 tot 2014 erg is gegroeid. Maar de schepen van Lokale Economie is niet in paniek.

Gemeenteraadslid Rit Luyckx (CD&V)  bond de kat de bel aan. "Uit cijfers van Detailhandel Vlaanderen werd afgeleid dat de leegstand van handelspanden in Wuustwezel erg is gestegen. Toen dat cijfer in de pers kwam, leek dat alarmerend.”

Schepen van Lokale Economie Sus Vissers relativeert de cijfers. “Die cijfers klinken inderdaad erg triestig, maar de realiteit is anders”, zegt hij. “In 2008 stond er één handelspand leeg, in 2014 telde Detailhandel Vlaanderen er 19. Als je het verschil in procenten berekent, is dat inderdaad erg hoog. Maar vergelijk je de 19 leegstaande panden met het aantal bedrijvige panden is dat miniem. Er zijn 278 commerciële panden. Dat betekent dat er in Wuustwezel 6,8 procent van de panden leeg staat. En dan klinkt dat cijfer minder indrukwekkend.”

Vissers zegt ook dat de cijfers van leegstand goed moeten geïnterpreteerd zijn. "Zo was er heel wat nieuwbouw met op het gelijkvloers een handelspand waarvoor nog kandidaten worden gezocht. Langdurige leegstand is beperkt."

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio