© foto gva

Wegwijzer in Triangel wijst de hele wereld aan

Basisschool de Triangel onthulde een wereldwegwijzer. Die benadrukt het jaarthema en doet kinderen stilstaan bij alle uithoeken van onze planeet.

vw

"Verbazing alom op een vrijdagochtend: onder een grote kleurrijke parachute was 'iets' verstopt. Wat kan daaronder zitten? Niemand die het zeggen kon", vertelt leerkracht Mieke Van den Heuvel. "Er waren wel drie leerkrachten en een ladder nodig om de wegwijzer van onder de parachute te voorschijn te toveren. Een wegwijzer naar alle kanten van de wereld. Allemaal steden die op de één of de andere manier iets te maken hebben met ons: Teheran, Amsterdam, Bogota, Rome, Adis Abeba, Taber, … Meteen een uitdaging voor de grootsten om hun atlas boven te halen. Wie vindt deze steden terug?"

De vier winnaars van de zomerse fotowedstrijd mochten een leuk 'wereld-boek' in ontvangst nemen. De winnaars zijn vier fotografen die deze zomer op reis ergens in de wereld een foto hadden gemaakt van zichzelf samen met Sam, de mascotte van de school voor dit jaar. Tenslotte was het tijd om te dansen. Een dansje waarop de leerlingen het hele schooljaar 'SAMen' de wereld rond zullen bewegen.

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio