© Nicole Verstrepen

© Nicole Verstrepen

1 / 2

Damhert raakt gewond bij het paren

Een van de drie vrouwelijke damhertjes in het gemeentepark is een tijdje geleden gewond geraakt tijdens het paren. Het damhertje werd zondagvoormiddag verdoofd en overgebracht naar het Vogelopvangcentrum Brasschaat-Kapellen om terug op krachten te komen.

NIcole Verstrepen

“Het is nu volop trekseizoen en bij het paren werd dit damhertje in haar rug geraakt, met onstabiliteit tot gevolg. We hadden gehoopt dat ze door te rusten terug zou herstellen, maar de bok bleek haar niet gerust te laten, waardoor de letsels erger werden”, vertelt dierenarts Sven Franck.

Ondertussen werd de bok apart gezet om het damhertje verder te laten recupereren. “Maar omdat ongeruste wandelaars regelmatig de politie contacteren om te melden dat er iets is met het damhertje hebben we besloten het op te halen en in het vogelopvangcentrum verder te laten herstellen. Van zodra het terug helemaal beter is, kan het terug naar het park komen. En ondertussen kan de bok terug bij de andere damherten. Het is per slot van rekening paarseizoen en ik denk dat de bezoekers van het park het wel leuk zouden vinden om in de lente een jong hertje te zien dartelen”, vertelt Marcel Peeters van het VOC.

Of het gewonde damhertje zwanger is, valt nog even af te wachten. “Het is nog te vroeg om daarover uitsluitsel te geven”, aldus nog dierenarts Franck.Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio