Pastoor Verhulst neemt afscheid van zijn parochianen

Print

Pastoor Verhulst overhandigt officieel de sleutel van de kerk aan zijn opvolger Joeri Fleerackers. Foto: W&F Marc Wouters

Ekeren - Pastoor Paul Verhulst verlaat de federatie Ekeren. De parochiegemeenschap nam van hun geliefde pastoor afscheid met een dankviering in de Sint-Lambertuskerk en een feestzitting in de Akerzaal. Verhulst was 20 jaar pastoor in Ekeren.

De dienst in de kerk werd voorgegaan door Ronald Sledsens als vertegenwoordiger van bisschop Johan Bonny.  De celebrant werd bijgestaan door 5 priesters en 7 gebedsleiders. De C-Koren luisterden de dienst op, met Masako Honda aan het orgel.

Pastoor Paul Verhulst werd op 5 augustus 1938 in Hoboken geboren. Hij behoorde samen met zijn broer Hugo tot de eerste lichting nieuwe priesters in het heropgerichte bisdom Antwerpen. Verhulst werd achtereenvolgens leraar in het college in Boom en in Westmalle. Hij was actief in de parochiepastorale in Brasschaat, Berlaar en Dessel en deken in Ekeren, tot bij de oprichting van de federatie.

Verhulst was in hart en ziel een chiroman. Eén van de chiroleden uit de tijd in Hoboken stuurde bij het afscheid een briefje. Het was niemand minder dan Hugo Verbraeken, van het duo Nicole en Hugo. 

In de Akerzaal van het Ekershof werd pastoor Paul Verhulst alle lof toegezwaaid. De sprekers beklemtoonden zijn sociaal engagement. De parochiegemeenschap schonk de pastoor een elektrische fiets. Met een reuzentaart van banketbakker Bossuyt werd de viering afgerond.
 

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio