Trappen station Sint-Mariaburg zijn onveilig: "Ijzerwerk en beton brokkelen af"

Print

Marc Elseviers toont hoe het ijzerwerk los komt. Foto: W&F Marc Wouters

Ekeren - De trappen van en naar het station van Sint-Mariaburg zijn in slechte staat. Samen met de herinrichting van de brug over de spoorlijn 27A Antwerpen-Essen, worden de trappen vernieuwd. De werken zouden nog dit jaar starten maar Marc Elseviers - oud-voorzitter van de Wijkwerking en binnenkort lijstduwer bij N-VA voor het district Ekeren - vraagt nu al maatregelen te treffen.

De betonnen trappen brokkelen stilaan af en het ijzerwerk is niet meer wat het ooit was. Dat is blijkbaar Infrabel, de structuurbeheerder van de Belgische spoorwegen, niet ontgaan. Vorige week toonde Marc Elseviers nog een losgekomen ijzeren band. Deze is intussen verwijderd, wat niet weg neemt dat alle gevaar nu geweken is.

Nog dit jaar worden de trappen, zowel langs de kant Mariaburg en het centrum volledig vernieuwd. De kosten vallen voor de helft ten laste van het district. De overige 50 procent betaalt Infrabel. De werken vallen samen met de herinrichting van de verkeerssituatie op de brug over de spoorlijn.

Er komt een degelijk verhoogd fietspad. Het kruispunt tussen de Schriek, de Edward Caertstraat, Schepersveldlei en Lodewijk Andersonstraat, krijgt een nieuwe inrichting. Onveilige bewegingen op het kruispunt kunnen dan niet langer.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio