© W&F Marc Wouters

© W&F

© W&F

© W&F

© W&F

© W&F

1 / 6

Schepen Kennis opent vernieuwde winkelas

Met enige trots kon districtsschepen voor openbare werken Ludo Van Reusel (N-VA) zondagmorgen net voor de start van Ekeren Bruist de vernieuwde winkelstraten in het centrum officieel openen. De Kloosterstraat, Dorpsstraat en Blarenstraat werden zowel ondergronds als bovengronds volledig vernieuwd. In totaal werd hiervoor 3,4 miljoen euro vrijgemaakt.

Marc Wouters

De eerste stappen voor de herinrichting van het centrum en de vraag om meer parkeergelegenheid werden in 1996 gezet door Tamara Heynen op vraag van de toenmalige middenstandsvereniging. Tweeëntwintig jaar later ziet Heynen haar vraag verwezenlijkt. “ We hebben de heraanleg opgebouwd rond de winkelas”, zei Van Reusel. “U ziet dat onder meer aan de granieten trottoirs. Met dank aan de stad. Zij hebben er extra budget voor neergeteld.” Aan de schoolpoorten werden maatregelen getroffen om het verkeer af te remmen. Schepen Koen Kennis (N-VA) zei dat niet alleen in de stad wordt gewerkt, maar ook in de districten. “In Ekeren werd meer geïnvesteerd in wegeninfrastructuur dan bijvoorbeeld in Borgerhout.” De schepen had een goed woordje over voor de handelsvereniging Ekeren Winkeldorp dat zich al die tijd is blijven inzetten voor de klanten.

Met een lengte van 1,5 kilometer is de 40ste Ekeren Bruist de langste dorpsdag van de provincie. Tot 17u zijn er in het centrum allerlei activiteiten. Om 18u start het avondprogramma met onder meer Luc Caals, de Lou Roman Band en De Romeo’s.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio