Leerbare Noordrand zoekt peetvaders voor snuffelaars

Jeroen De Schepper (links), An Willems en Wim Gonthier. Foto: W&F

Leerbare Noordrand zoekt peetvaders voor snuffelaars

Print
Ekeren / Luchtbal-Rozemaai - Lenora, Burgerinitiatief Leefbare Noordrand, wil weten hoeveel fijnstof de bewoners van de noordrand van Antwerpen, van Ekeren tot de Nederlandse grens, te verwerken krijgen. De burgerbeweging neemt deel aan een Europees project dat fijnstof in steden en andere plekken in kaart brengt. Tijdens de Dorpsdag op zondag 3 juni wordt het project voorgesteld.

Lenore is bezorgt over de toekomst nu het haventracé gekozen is en het verkeer langs de A12 zal toenemen. ““Hoe hoog is de belasting van de zwevende deeltjes en stikstofoxiden nu al in onze woonwijken?” vraagt Peter Desmaretz van Lenora zich af. Lenora zoekt peetvaders en sponsors die een zelfgebouwde meter op de buitenmuur van hun woning of kantoor willen plaatsen. U hoeft geen specialist te zijn om het ding in elkaar te steken.

Bij wijze van proef is er al één toestelletje in gebruik op Schoonbroek bij Lenora-kernlid Jeroen De Schepper. De resultaten worden doorgestuurd naar Luftdaten in Stuttgart dat de gegevens voortdurend bijwerkt. Die gegevens kan iedereen op zijn computer raadplegen. Op de Dorpsdag geeft Lenora informatie over de stand van zaken

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio