© W&F Marc Wouters

© W&F

© W&F

© W&F

© W&F

© W&F

© W&F

© W&F

© W&F

1 / 9

Buren enthousiast over Burendag

Een stoel, een drankje en een hapje. Meer is er niet nodig om gezellig uw buren te leren kennen. In de Voetboogstraat in de wijk Hagelkruis en in de Leliënlaan in de wijk Bist, schoven buurtbewoners de voeten onder tafel.

Marc Wouters

In de Voetboogstraat nemen ze iedere gelegenheid te baat om te feesten: Nieuwjaar, Pasen, pannenkoekenslag en petanque. Voor de eerste maal wordt er van 6 tot en met 10 augustus een speelstraat aan toegevoegd. Zelfs June, de jongste telg in de wijk (7 maanden) vierde met papa en mama Burendag. De 20ste editie van de Hagelkruisfeesten op zondag 1 juli brengt de wijk weer in beweging.

In de wijk Bist werd de Burendag voor de vierde maal gehouden. Drijvende kracht Raymond Smits zoekt ieder jaar een ander ‘slachtoffer’ om het burenfeest te organiseren. Dit jaar speelden Eddy Roothooft en buurman Willy Caris de grote viool. Willy zorgde zelfs voor een foodtruck. Iedere aanwezige tekende het guldenboek, dat aan de volgende organisator wordt doorgegeven. Zowat 40 bewoners genoten van een gezellige avond.

In Antwerpen namen meer dan 300 straten deel aan Burendag. Ze konden rekenen op een kleine bijdrage van de stadsmakers.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio