3 winnaars en 35 genomineerden voor Ekerse Cultuurprijzen

Om het culturele leven in Ekeren aan te moedigen reikt het districtsbestuur om de twee jaar cultuurpijzen uit. Voor deze editie waren er zo maar eventjes 35 genomineerden in drie categorieën. Een deskundige jury onder leiding van Bart Beheydt selecteerde uiteindelijk drie winnaars, één in elke categorie.
Print

In de categorie beloftevol talent waren er 10 genomineerden. De jury koos uiteindelijk voor de internationale Ekerse rapper Dvtch Norris. Samen met zangeres/rapper Coely verzorgde hij al meer dan 250 shows in Europa. Fien Desmet en DJ Walmok kregen een eervolle vermelding. In de categorie blikvanger wordt een persoon of vereniging gelauwerd die zich positief in de kijker wist te werken. Uit 11 genomineerden koos de jury Cirque@Taque. Een groep jongeren organiseert jaarlijks in het Hof De Bist een gratis festival. De carrièreprijs gaat naar Luc Anthonis, dirigent van Cantando, een van de Ekerse C Koren. Eric Bontinck, Walter Elst en Peter Kempenaers kregen een eervolle vermelding.    

De Ekerse beeldhouwer Peke, pseudoniem van Peter Kempenaers, ontwierp de beeldjes voor de laureaten van de tweejaarlijkse cultuurprijzen. “We vragen wisselend een kunstenaar van eigen bodem, of werkend in Ekeren om de trofeeën voor de cultuurprijzen te ontwerpen”, zei districtsburgemeester Koen Palinckx. . Kempenaers is ook creatief met het penseel. Als knaap maakte hij al tekeningen na van Anton Pieck. Al snel ontdekte de Ekerenaar dat vooral de beeldhouwkunst om bijzonder aantrok.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio