© W&F Marc Wouters

© W&F

© W&F

© W&F

© W&F

© W&F

© W&F

© W&F

© W&F

1 / 9

Vrienden vieren 80ste verjaardag van kunstenaar Omer Crab

In Tracé Cultuurstation vierde fijnschilder Omer Crab zijn tachtigste verjaardag. Heel wat kunstliefhebbers kwamen zondagnamiddag naar de Veltwijcklaan 222 afgezakt om Crab te feliciteren en zijn werk te bewonderen.

Marc Wouters

Omer Crab is professioneel kunstenaar en werkt in hoofdzaak op bestelling. "Mijn werken verhuizen van de ezel naar de koper", zegt de jarige fier. Werken van Crab vindt u niet alleen in de Benelux, maar ook in Engeland, Liechtenstein, Frankrijk, Spanje en Italië. De werken in Tracé komen dan ook voornamelijk uit privébezit.

Na een sympathiek woordje van kunstenaar en vriend Eddy Thomas konden de bezoekers zich tegoed doen aan een uitgebreide tafel vol lekkernijen. Saxofonist Herman Van Wyck luisterde de namiddag op. Omer Crab woont en werkt in Brasschaat-Vriesdonk, waar hij samen met kunstenares en echtgenote Maria Vleminckx een atelier deelt. Crab schildert stillevens in een eeuwenoude traditie van fijnschilderkunst. De tentoonstelling in Tracé is nog open op woensdag 16 mei van 19.30u tot 22u.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio