© W&F

© rr

© rr

1/3

Expo OffPaper keert terug naar de essentie van het Kunstcentrum

Met een knipoog naar de 'goeie ouwe tijd' nodigt het cultuurcentrum 252cc een jonge curator uit die met zijn moderne en eigentijdse expo weer helemaal terugkeert naar de essentie van kunstcentrum die Hof De Bist oorspronkelijk had. “In de jaren zeventig van vorig eeuw kreeg Hof De Bist in de Veltwijcklaan 252 kunstenaars van diverse pluimage over de vloer”, zegt Floor Wyns van het cc.

Vincent Surmont begint met tekenkunstproject OffPaper aan een Ekers hoofdstuk. “OffPaper richt zich sinds 2013 op hedendaagse tekenkunst en biedt zo een platform aan jonge kunstenaars die deze discipline als een onmisbaar deel van hun kunstpraktijk zien”, zegt Wyns

Kunstenaars en curator laten zich inspireren door het gebouw en omgeving. “Niet in de thematiek maar wel door de ruimte die het cultuurcentrum te bieden heeft. Doorheen het gebouw worden bijzondere settings gecreëerd met installaties waarin het werk van elke kunstenaar wordt blootgelegd en uitgelicht.”

Deelnemers zijn Eva Betjes, Tat Blondé, Fia Cielen en Wim Muyllaert uit België, Stav Yeini en Nimrod Astarhan uit Israël. Line Haseldonckx vertegenwoordigt zowel België als Korea. De expositie opent op vrijdag 4 maart om 16u en loopt tot en met donderdag 29 maart van dinsdag tot en met zaterdag van 14u tot 17u. Inkom gratis.

http://www.252cc.be/offpaper

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio