Luc Peeraer nam voor de tiende maal aan het gansrijden in Ekeren deel. In 2014 behaalde hij al eens de koningstitel. Peeraer is geen onbekende in de paardenwereld. Zijn hobby is namelijk werken met jonge paarden. Aan het gansrijden in Ekeren namen 24 ruiters deel. Op 18 maart neemt de Lustige Gans voor de tweede maal deel vaan het keizerschap, dat dit jaar in Berendrecht wordt betwist.  

De Lustige Gans werd opgericht in juni 2006. Het was 70 jaar geleden toen voor de eerste maal opnieuw ruiters onder de galg reden in Ekeren. De Lustige Gans telt ondertussen 11 koningen. Enkel voorzitter Wim Vansteenkiste en nu ook Luc Peeraer hebben al twee koningskronen op hun schouw staan. Vansteenkiste won in 2007 en 2011. Peeraer veroverde in 2014 zijn eerste titel.

Het Kristus Koningplein zag zondag weer zwart van het volk. Doktoor Jim Rymen en zijn verpleegsters Nele Stuyck, Lotte Vranken en Sofie Vranken moesten af en toen een ruiter verzorgen. Of had hij nood aan een jenevertje. Annemieke Kanora en Nils Gaethofs wisten het publiek naar het einde toe flink op te zwepen.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio