© rr

Davidsfonds beloont jonge schrijvers

De start van de krokusvakantie heeft de prijsuitreiking van Junior Journalist parten gespeeld. Een aantal laureaten kwam zaterdag in de bibliotheek niet opdagen. Na leerlingen van de derde graad middelbaar, was het nu de beurt aan de jonge schrijvers uit de derde graad lager en eerste graad middelbaar.

Jeugdauteur Hilde E. Gerard leidde de prijsuitreiking in. Gerard schrijft detective verhalen, vampierenboeken voor diverse leeftijden. De auteur studeerde Chinees aan de universiteit. Dat bracht haar naar Azië. Na vier jaar trok ze Europa rond om uiteindelijk weer in België te verzeilen. Hilde Gerard stapte in het onderwijs en geeft geschiedenis, Engels en Duits. Ze kan boeiend vertellen.

In de categorie derde graad won Elise Husken van 6 BSGO Veltwijck met '(S)echte vriendschap'. De eervolle vermeldingen gingen naar Femke Grypdonck en Lore Anné van het 6A O.L.Vrouw van Lourdesinstituut. In de categorie eerste graad middelbaar won Jinse Mees van 1FA K. Atheneum. De eervolle vermeldingen waren voor Jitse Van Meel, Azra Senner van Moretus en Klaas Moortgat van het K. Atheneum.

Junior Journalist is een organisatie van het Davidsfonds. Dit jaar was het thema ‘Vrienschap’

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio