De Bierpruvers en Karnamor tekenen een vriendschapsverdrag

Print

De Bierpruvers uit Ekeren en Karnamor uit Mortsel zijn in het Antwerpse nog de enige carnavalisten die met een grootste stoet uitpakken Foto: David Veestraeten

Luchtbal-Rozemaai / Ekeren / Mortsel - De carnavalsverenigingen De Bierpruvers uit Ekeren en Karnamor uit Mortsel beloven elkaar in goede en kwade dagen te steunen. Het vriendschapsverdrag werd in een oorkonde neergeschreven en wordt zaterdag in Ekeren en later in Mortsel plechtig bekrachtigd.

“Hoewel carnaval een feest is voor prettig gestoorden, is het toch een serieuze zaak”, zei ooit carnavalfanaat en keizer Jackie Moonen. Carnaval vieren vraagt en degelijke organisaties. De Bierpruvers en Karnamor beloven elkaar daarin te steunen. In oktober vorig jaar trokken enkele Bierpruvers naar Mortsel om de carnavalisten van Karnamor te helpen bij de inrichting van hun nieuwe hal in Fort 4.

De vriendschapsband tussen beide verenigingen werd op neutraal terrein in café Den Engel op de Sint-Jacobsmarkt ondertekend. Prins Marc III ven de Bierpruvers en prins Willy I van Karnamor schudden elkaar de hand. Zaterdag 3 februari om 16u  wordt de vriendschapband in het 16de eeuwse kasteel Veltwijck (districtshuis) in Ekeren officieel bezegeld. Op 9, 10 en 11 maart wordt de ceremonie in het gemeentehuis van Mortsel herhaald. In Ekeren krijgt Marc III de sleutels van het kasteel. Op de eerste zaterdag van maart organiseren de Bierpruvers traditioneel hun carnavalstoet. 

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio