© rr

© rr

© rr

© rr

1 / 4

Rozemaai en Schoonbroek welkom op Ekers nieuwjaarsfeest

Iedereen is op zondag 14 januari welkom op de nieuwjaarsreceptie van het district. Tussen 11u en 13u zijn er doorlopend hapjes en drankjes te verkrijgen, ondersteunt door een streepje muziek en randanimatie. Voor het eerst zijn ook de toekomstige Ekerenaren uit Rozemaai en Schoonbroek welkom. Vanaf 1 januari 2019 behoren deze Antwerpse wijken tot het district Ekeren.

Marc Wouters

“We klinken dit jaar uitzonderlijk het nieuwe jaar niet in aan Kasteel Veltwijck, maar op het gezellige Kristus Koningplein”, zegt districtsburgemeester Koen Palinckx (N-VA). Het cultuurcentrum 252cc zorgt voor bagage animatie.

Marcel Cyclette fietst vrolijk het plein rond op zijn futuristische muzikale vintage fiets. De boomlange Marcel steekt graag zijn vuurpijp aan, danst zich de lange benen vanonder het lijf op een jazzy beat en laat zich inspireren door het publiek en het moment. Het streepje muziek wordt voorzien door Radio Tour, een bende jonge jazzvirtuozen die je meenemen op een nostalgische muziekreis.

Omdat een bijzonder band vraagt om een bijzondere setting, staat Radio Tour niet op een doorsnee podium, maar kruipt de hele bende een caravan in die door brouwerij De Coninck tot hypergezellig podium werd omgebouwd. Of er ook Coninckskes te drinken zijn? Dat zal wel.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio