Na studieronde wordt blauwe zone in het centrum uitgebreid

Print

De bewoners van de straten die grenzen aan de blauwe zone (o.a. de Oorderseweg) krijgen ook een bewonerskaart voor de blauwe zone. Foto: W&F

Ekeren - Het districtscollege gaf positief advies voor de nieuwe parkeerzones in Ekeren. “Ik ben blij dat na bijna vier jaar de kogel door de kerk is”, zegt Tamara Heynen (CD&V), districtsschepen voor mobiliteit. “Als secretaris van de winkeliersvereniging heb ik in 2013 de eerste vergaderingen rond de blauwe zone en het parkeerbeleid meegemaakt.”

Naar aanleiding van klachten van buurtbewoners en handelaars zowel in als buiten de blauwe zone werd er in april 2016 een uitgebreid parkeeronderzoek gehouden. Hieruit blijkt dat een aantal straten, waaronder de Dorpstraat, Driehoekstraat en Villapark, de hele dag met overbezetting kampen. “Anderzijds wordt bevestigd wat velen al wisten: er wordt te lang geparkeerd in de blauwe zone waardoor er te weinig rotatie is. Daardoor gaan straten net buiten de blauwe zone, zoals de Molenstraat, gebukt onder de parkeerdruk”, zegt Heynen. Daarom wordt de blauwe zone uitgebreid.

Het ontwerp van het districtscollege gaat nu naar de districtsraad voor advies. Pas wanneer de gemeenteraad het nieuwe parkeerbeleid in Ekeren heeft goedgekeurd, wordt het van kracht.  

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio