De gelukkigen schoven op kerstavond aan in de voor de gelegenheid versierde chirolokalen in de Frans Lenaertsstraat. Nog nooit vond Hilde Van Hoijweghen zoveel kandidaten voor de kerstavond, “Wat eigenlijk triestig evolutie te noemen is”, zei ze.

Zondagmorgen zette de chiroleiding zich aan het werk. Om 18u startte het Kerstfeest met een aperitief en warme hapjes. Een trio van soepjes volgde. Kalkoengebraad met stoofpeertjes en kroketjes vormden het hoofdgerecht. Een dessertenbuffet sloot de avond af. Alle aanwezigen ontvingen nog een geschenkenpakket. 

De minder mobiele genodigden werden thuis opgehaald en teruggebracht. Zo’n tiental vrijwilligers zorgden ervoor dat alles in goede banen verliep. De chiro betaalde net zoals vorig jaar alles uit eigen kas. De St-Theresiaparochie Bunt en de firma Altoni-Kelderman deden een duit in 't zakje.  

Na het opruimen verhuisde de chiroleiding naar de Sint-Lambertuskerk, waar de kerkgangers na de kerstviering van middernacht getrakteerd werden op warme chocomelk en glühwein. Pastoor Paul Verhulst apprecieerde deze warme gebaren van Chiro Tempo ten volle. 

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio