Massale steun voor Buurtcomité tegen verkaveling Hoekakker

Print

De Nobele Donk was net iets te klein voor de vele Donkenaars die kwamen luisteren naar de juristen die hen begeleiden bij het indienen van een bezwaarschrift. Foto: W&F

Ekeren - Voor het buurtcomité dat de verkaveling van Hoekakker in Ekeren-Donk aanvecht, gaat een nieuwe fase in. Vanaf heden kunnen de Donkenaren bezwaarschriften indienen. Dinsdagavond kregen omwonenden van Hoekakker in de Nobele Donk hierover informatie. Om hen daarbij te helpen, nam het buurtcomité twee juristen onder de arm.

Het woonuitbreidingsgebied Hoekakker van 18 hectare en is sinds 1 januari 2016 woonzone geworden. Projectontwikkelaar Vooruitzicht en huisvestingsmaatschappij De Ideale Woning, die eigenaar zijn van het gebied, plannen de bouw van 360 wooneenheden, appartementen en eengezinswoningen met mogelijk uitbreiding tot 450. Dertien hectare van Hoekakker zou parkgebied worden met waterpartijen.

Het buurtcomité Hoekakker, gesteund door een grote meerderheid van de bewoners, willen het landelijke karakter van de streek behouden en verzetten zich tegen de plannen van Vooruitzicht en De Ideale Woning. “Wij ontkennen niet dat er nieuwe woningen nodig zijn”, zei woordvoerder André Didden. “Sinds september 2016 ijveren wij voor een aanvaardbare oplossing door bijvoorbeeld oude en verloederde gebouwen en terreinen, die gunstiger gelegen zijn, te herbestemmen en te renoveren.”

Ruim 130 Donkenaren kwam dinsdagavond luisteren naar de juristen Nino Vermeire en Philippe Vande Casteele. Ze vertaalden in mensentaal het juridisch kluwen rond het project. Tot 22 december 2018 kan iedere burger bij de Commissie voor Ruimtelijke Ordening een bezwaarschrift indienen. Het buurtcomité en de juristen stelden een voorbeeld van bezwaar samen. “Maar het is ook erg belangrijk uw persoonlijk mening in het bezwaar op te nemen”, zei meester Vande Casteele. Hij raadde de Donkenaren aan er het nodige fotomateriaal bij te voegen. Moderator Dirk Bus besloot de vergadering: “We dienen massaal bezwaarschrift in en redden Hoekakker.”

http://www.hoekakker.be

         

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio