Jazzartieste Tutu Puoane “Mijn stem is mijn paspoort”

Met wat een enthousiasme de muzikanten Tutu Puoane begeleiden. V.l.n.r. Ewout Pierreux (piano), Clemens Van der Feen (bass), Tuto Puoane, Jasper Van Hulten (drum) en Tineke Postma (saxofoon). Foto: W&F Marc Wouters

Jazzartieste Tutu Puoane “Mijn stem is mijn paspoort”

Print
Ekeren - De Zuid Afrikaans-Belgische zangeres Tutu Puoane wordt in commentaren omschreven als een uitstekende en fel gewaardeerde jazzartiesten. Wie haar maandagavond in de Ekerse Theaterzaal aan het werk zag, kan dit enkel maar beamen. Tutu Puoane maakt een reis doorheen de muziek en poëzie van één van haar favoriete artiesten, de Canadese singersongwriter Joni Micthell.

Sinds januari trekt Tutu Puoane met haar project door Vlaanderen. Wie haar tot dan nog niet kende, ontdekte alvast een rasartieste met een apert stemgeluid. “Mijn stem is mijn paspoort”, zei ze eens in een interview.  Tutu Puoane droomde ervan om air hostess te worden. Als kind wild ze immers graag reizen. Ze vliegt geregeld, niet als aithostess, maar om zich van het ene concert naar het andere te verplaatsen.

 Tutu Puoane groeide op in Mamelodi, een township nabij Pretoria. “Mijn opa speelde piano als hobby. Ik heb lang gedacht dat hij tovenaar was. Ik vond het fascinerend hoe hij kon spelen zonder naar zijn handen te kijken”, vertelde Tutu aan een journalist. Tutu heeft intussen een lang parcours afgelegd. Haar palmares is verbluffend. Naast enkele eigen albums en tournees, werkte ze onder meer samen met het Brussels Jazz Orchestra, Bert Joris en de Filharmonie, Bart Peeters en Wim Vandekeybus.

De Zuid-Afrikaanse artieste staat ook nog dinsdag 15 oktober in de Ekerse Theaterzaal. Voor wie de voorstelling maandagavond miste zijn er nog enkele kaartjes beschikbaar. 

http://www.ekersetheaterzaal.be

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio