Twee fotografes brengen de Oude Landen origineel in beeld

Print

De dames Katrin Daems en Carole Van der Voort in het gezelschap van districtsburgemeester Koen Palinckx. Foto: W&F

Ekeren - Twee fotografes, Carole Van der Voort uit Antwerpen en Katrin Daems uit Ekeren hebben de natuur in de Oude Landen op een bijzondere unieke manier in beeld gebracht. Hun werkt is nog tot en met 26 augustus in het Hof De Bist, Veltwijcklaan 252, te bekijken.

Achttien maanden hebben Carole en Katrin aan hun project gewerkt. Het was duidelijk geen blitzbezoek aan de Oude Landen. Beide dames gebruikten een analoog middenformaat camera. “Dat werkt allicht trager dan een digitale camera”, zegt Katrin. “Hierdoor werden onze zintuigen extra scherpgesteld op de omgeving.”

De fotografes wilden geen klassieke landschapsbeelden schieten. Ze bleven soms een uur op dezelfde plek, wachtend op de juiste lichtinval. “We bezochten het natuurgebied ook in verschillende seizoenen”, vertelt Carole. Ze doopte hun project ‘In The Quietest Moments’. Hun werk gaat over schijnbaar afgelegen, natuurlijke plaatsen, heel dicht bij de stadsdrukte.

In samenwerking met Natuurpunt, beheerder van de Oude Landen, organiseerden de dames al twee wandelingen in het domein naar de plekken waar de foto’s werden genomen. Een derde en laatste tocht heeft plaats op zaterdag 26 augustus. Deelname 2 euro. U kan de wandeling ook zelf maken. Info bij natuurpunt, Steenstraat 25, 03.541.58.25.

antwerpennoord@natuurpunt.be

http://www.antwerpennoord.be

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio