Wandelaars in Hoekakker hebben nog vele vragen

Print
Ekeren - Er moet nog heel wat gebeuren om de buurtbewoners te overtuigen het toekomstig woon- en parkproject Hoekakker te aanvaarden. De wandeling die in de site door experten werd georganiseerd, verliep niet zoals dat ze dat wellicht gehoopt hadden.

 De aanwezigen bestookten de informanten met gerichte vragen. De meeste maken zich zorgen over de mobiliteit en de mogelijk wateroverlast. Voor districtsburgemeester Koen Palinckx is men er uiteindelijk in geslaagd om met alle aspecten rekening te houden en er één mooi, groen geheel van te maken. “Park Hoekakker wordt een groen en gevarieerd park dat daarenboven de buurt beschermt tegen wateroverlast”, weet Rob Van de Velde, schepen van Stadsontwikkeling en Ruimtelijke Ordening. "Het mooie is dat dit het resultaat is van overleg met iedereen die hiervoor openstaat.” 

Voor Jan Maes, woordvoerder van het buurtcomité Hoekakker, werd tijdens de wandeling een misleidend beeld gegeven omdat de bouwgronden er niet in opgenomen waren. Het creëerde de optische illusie alsof het hele gebied park zou zijn. 

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio