Renée Van Hekken bundelt volkse verhalen uit een verleden en heden

Print

Renée Van Hekken met links dichter Roger Nupie, gastspeker Bart Van den Bossche, Xander Nichting en districtsburgemeester Koen Palinckx. Op de voorgrond werk van Greet Visterin. Foto: W&F

Ekeren - “Het is de moeite waard de alledaagse anekdotes op te tekenen, anders gaan ze verloren”, zegt Renée Van Hekken. In haar jongste werk ‘Uit het dagboek van tante Lucie’ bundelt Van Hekken verhalen uit haar jeugd in Merksem en uit de Hagelkruiswijk in Ekeren, waar ze sinds enkele jaren met haar partner woont.

“Al flanerend langs de straten en steegje van het Hagelkruis ontmoet ik kleine dingen van mensen om mij heen”, vertelt Renée. Renée Van Hekken debuteerde in 1970 met de dichtbundel ‘Het’ en publiceerde tot nu toe 4 romans en een twintigtal dichtbundels, waarvan er twee vertaald werden in het Hongaars en het Pools. “De roman ‘Het gesloten oor’ werd bekroond met de Streuvelsprijs voor verhalend proza”, zei Bert Van den Bossche, die het nieuwe werk van Van Hekken in cultuurstation Tracé in Ekeren voorstelde.  De avond werd opgeluisterd door dichter Roger Nupie en Xander Nichting op zijn elektronische viool.

“Uit het dagboek van tante Lucie” bestaat uit een dertigtal korte verhalen. De illustratie is van echtgenoot en kunstenaar Joseph Laureys. Uitgegeven bij Walden II, Kunstatelier Ekeren. 17 euro.

Info: 03.658.28.61 of 0495.92.51.08.

Meer nieuws uit Antwerpen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio