Veel variatie voor jong en oud op 39ste Dorpsdag

"Vorige jaar hadden we een braderij van meer dan één kilometer", zegt voorzitter Rik Bossuyt. Foto: W&F

Veel variatie voor jong en oud op 39ste Dorpsdag

Print
Ekeren - De handelsvereniging Ekeren Winkeldorp organiseert zondag 4 juni van 10u tot 18u voor de 39ste keer de Dorpsdag. “Vorig jaar hadden we een braderij van meer dan één kilometer. De grootste in de provincie”, zegt voorzitter Rik Bossuyt.

Ook dit jaar biedt Ekeren Winkeldorp een uiteenlopend aanbod van eten en drinken, van een pannenkoekenstand tot een kaviaarbar, van snoep tot kleding. De braderij strekt zich uit van de Sint-Lambertuskerk tot in de Driehoekstraat en de Kloosterstraat. Tussen de kramen staat vijf kermisattracties. Ook marktkramers van over het hele land doen mee. Muziekgroepen zorgen voor extra gezelligheid.

Voor de kinderen is slenteren langs de kraampjes minder gezellig. “Daarom zetten we op het Kristus Koningplein een Kinderdorp op”, zegt medeorganisator Mark Konings. “Zij kunnen zich daar uitleven, terwijl hun ouders langs de kramen wandelen. In het kinderdorp komen megagrote springkastelen, glijbanen, boksballen, kindergrime en clowns.” Deelname: 2 euro.

Om de parkeerdruk enigszins te temperen parkeren de deelnemers hun wagen op de vroegere site van de Aldi. Zo komt er meer plaats vrij voor de bezoekers.  

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio