KAPE-jongens promoveren naar tweede landelijke afdeling

Het promoverende jongensteam. Foto: rr

KAPE-jongens promoveren naar tweede landelijke afdeling

Print
Kapellen - Deze maand staat voor atletiekclub KAPE in het teken van de Beker van Vlaanderen, diverse interclubwedstrijden tussen de verschillende Vlaamse atletiekclubs. Bij de cadetten en scholieren leverden zowel de meisjes als de jongens knalprestaties. Dé uitschieter was echter voor de jongens die in Lanaken de promotie afdwongen naar tweede Landelijke Afdeling.

Het meisjesteam miste enkel kwantiteit om voor een podiumplaats te gaan in 3de Landelijke Afdeling. Heel het team nestelde zich sterk in alle nummers tussen plaats 1 en plaats 4. In de eindstand werden ze, met een onvolledige ploeg, toch nog knap vijfde met 146 punten.

De jongens vertrokken wél met een volledig team van cadetten en scholieren naar het Limburgse Lanaken voor hun interclub, eveneens in de derde Landelijke Afdeling. En deze verre tocht resulteerde in een knap eindresultaat.

Globaal verzamelden alle deelnemende atleten bij de jongens meer dan voldoende punten om gedurende de hele wedstrijdnamiddag aan de top mee te draaien. In de eindafrekening werd organisator AC Lanaken uiteindelijk winnaar met 189,5 punten. De KAPE-boys sprokkelden 173,5 punten en werden daarmee tweede, voldoende voor promotie naar een hogere reeks. 

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio