Erfgoeddag: tot rust komen in het groene Mariaburg

Print

Het wijkcentrum Nieuw Kwartier op het Van de Weyngaertplein Foto: rr

Ekeren - Het Heemkundig Documentatiecentrum van de Wijkwerking Mariaburg vzw neemt zondag 23 april deel aan de Erfgoeddag met als thema zorg. Van 10u tot 18u kan u de tentoonstelling bezoeken 'Tot rust komen in het groene Sint-Mariaburg'.

Met foto's en teksten wordt duidelijk gemaakt hoe van in de 19de eeuw op het grondgebied van de wijk steeds zorg is besteed aan mensen met psychische, morele en relationele problemen.

Bijzonder opvallend is dat de vier kastelen, die op Mariaburgs grondgebied stonden, daarbij een bijzondere functie in de zorg hadden.De zorg voor mensen met psychische problemen wordt nog steeds beoefend in Sint-Mariaburg: psychiatrisch centrum Tsedek, Psychepolis, Het Kader en Psychotherapie Wendy Claessens.

De tentoonstelling in het Wijkcentrum Nieuw Kwartier kwam tot stand in samenwerking met de Erfgoedcel van de gemeente Brasschaat en met 252cc en het district Ekeren. Zo is het mogelijk in Brasschaat met de fiets andere locaties als Oud-Antwerpen, 't Schuurtje van Breesgata, het Godsgasthuis Sint-Jozefskliniek, Torenpoort de Mik, e.a. te bezoeken. In Ekeren zal men met een toeristentreintje vanuit Sint-Mariaburg ook de tentoonstellingen in Hof de Beuken en het Godshuis kunnen bezoeken. 

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio