© W&F

© W&F

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Busje komt zo in woonzorgcentrum Hof De Beuken

In het woonzorgcentrum Hof De Beuken in Ekeren hebben ze naar aanleiding van de Erfgoeddag met als thema zorg, een origineel idee bedacht om het geheugen van dementerenden te oefenen: een zithoek werd omgebouwd tot een levensechte lijnbus.

Marc Wouters

Op de eerste verdieping van Hof De Beuken bouwde projectontwikkelaar en kunstenaar Bram Tassier een van de zithoeken om tot een interieur van een lijnbus. De residenten ‘nemen’ de bus en volgen op het scherm de reisroute, net alsof het allemaal echt is. Bram Tassier filmde vanuit zijn wagen het traject van verschillende lijnbussen in Ekeren en omstreken.

“We haalden de mosterd in Duitsland, waar dergelijk initiatief met treinroutes gebeurt”, vertelt Donald Vermeulen van de afdeling dementie. “Toch is het de eerste keer dat het systeem voor dementen in een rusthuis wordt gebruikt”, meent Donald. “Later kunnen we ook andere filmpjes projecteren, een reis naar Scherpenheuvel, een bezoek aan de kathedraal of een museum.

Het initiatief kwam tot stand in samenwerking met het district en het Centrum voor Beeldexpressie Fameus. Het kader in het jaarthema zorg van de Erfgoeddag op zondag 23 april. De bus wordt om 11 u officieel ‘ingereden’. Ook in het woonzorgcentrum Sint-Vincentius en in het Wijkcentrum Mariaburg komt het thema ‘Zorg’ aan bod.

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio