© W&F

© W&F

1 / 2

Bibliotheek Driehoek Ekeren moderniseert in twee fases

Net zoals al vele stedelijke bibliotheken wordt bibliotheek Driehoek in Ekeren gemoderniseerd. In een eerste fase wordt de huidige uitleenbalie vervangen door vier zelfbedieningsstations. In een tweede fase wordt de bibliotheek op het gelijkvloers volledig heringericht.

Marc Wouters

De bibliotheek Driehoek in Ekeren sluit van 24 april tot en met 1 mei om nieuwe zelfbedieningsstations te installeren. Voor het ontlenen of inleveren van materiaal is het dan niet meer nodig u te melden aan de balie. In de plaats komen vier zelfbedieningsstations, waarmee u alle materiaal op een eenvoudige manier kan laten registreren. “Wie niet vertrouwd is met het systeem of geen computergebruiker is, hoeft geen schrik te hebben”, zegt adjunct-bibliothecaris Eveline Potters. “Er zal altijd een personeelslid aanwezig zijn om de klant wegwijs te maken.”

Het personeel van de bib in Ekeren, zo’n 13 leden sterk, staat voor een grote uitdaging. “Meer dan 58.000 materialen moeten voor het nieuwe systeem worden klaargestoomd. Elk boek, tijdschrift, elke cd of dvd moet manueel van een ‘tag’ (een beveiliging) worden voorzien. De mogelijkheid om zelf te scannen zorgt ervoor dat het personeel van de bibliotheek de handen vrij heeft om de bezoekers extra te begeleiden bij de keuze van hun materialen.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio