© rr

© W&F

© W&F

© W&F

© W&F

© W&F

© W&F

© W&F

© W&F

1 / 9
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Red Hackle Pipe Band viert een hele jaar zijn gouden jubileum

Het gouden jubileum van de Red Hackle Pipe Band start zaterdag 18 maart met een parade van de Sint-Annatunnel via de Hoogstraat naar het stadhuis. Eén week later wordt in het lokaal van de pipe band op Luchtbal een tentoonstelling en een dance contest gehouden.

Marc Wouters

In 1972 treedt de Red Hackle Pipe Band voor het eerst op onder de huidige benaming en in het uniform van het beroemde Black Watch regiment van Schotland. De band is één van de allereerste Schotse doedelzakbands in België.

Oud-scouts Pitte Van Gils uit Zandvliet houdt zich bezig met de tentoonstelling vijftig jaar pipe band. In het verenigingslokaal in Buso De Aker (het vroegere Maria Boodschapinstituut) op Luchtbal wordt op zaterdag 25 maart rond de vijf Pipe Majors die de vereniging heeft gekend en de huidige dirigent Maarten Herbots, een tentoonstelling opgebouwd. Pitte Van Gils verzamelde honderden foto’s, affiches, filmpjes, video’s en andere plularia. Die dag heeft ook een internationale dance contest plaats, volgens Schots reglement. Eenenveertig danseressen hebben zich ingeschreven.

“Voor ons vijftigste verjaardag hebben we in Schotland een eigen whiskey label laten bottelen. Slechts 144 genummerde flessen zijn onderweg”, vertelt voorzitter Alec Jervis.”Voor de liefhebbers wordt tijdens de expo een whiskey proeverij gehouden. We lanceren ook een eigen postzegel."

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio