© W&F

© W&F

© W&F

© W&F

© W&F

© W&F

© W&F

© W&F

1 / 8
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Basisschool De Rekke breidt uit met 8.000m²

Burgemeester Rik Frans (N-VA) zette zo pas zijn handtekening onder de aankoopakte van de gronden Van Look, gelegen tussen de basisschool De Rekke en de sporthal. Het is de bedoeling de school op korte termijn uit te breiden met 8.000 m², waarvan 2.000 m² bebouwing. De huidige bebouwde oppervlakte bedraagt 3.700 m². Met 287 leerlingen en 199 kleuters, is de school zo goed als volzet.

Marc Wouters

“Er waren verschillende opties mogelijk, maar we hebben er de beste uitgekozen”, zegt de burgemeester. Dinsdag werden de besprekingen met Van Look afgerond met de handtekening van de burgemeester. “Er is nood aan bijkomende klaslokalen, refterruimte en een turnzaal,” zegt Rik Frans. “Hierbij moeten we ook denken aan een optimale invulling met veel groen en speelruimte, maar ook aan de mobiliteitsafwikkeling bij het starten en beëindigen van de lessen.”

“Wij willen ons focussen op een open en groene school”, zegt de kersverse schepen van onderwijs Herman Jongenelen (CD&V). “We voorzien 6.000 m² speelruimte voor onze kinderen.” De Rekke wordt meer nog dan nu het geval is een open school. “We mikken op een akkoord met turnkring Vrank en Vrij. Hun oefenzaal aan de overkant van de gronden Van Look is tot op de draad versleten. Zij zouden ook kunnen gebruiken maken van de nieuwe infrastructuur.”

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio