Streekproducten winnen aan belangstelling

Print

Olivier Van Look van Ter Schriek in Ekeren legt zich vooral toe op het telen van aardappelen en seizoen gebonden groenten en fruit. Foto: W&F

Ekeren / Kapellen / Berendrecht-Zandvliet-Lillo / Stabroek - Buiten de landbouwers die dagelijks in contact komen met de polder is de binding van de lokale inwoners grotendeels verloren gegaan. De Poldermobiel wil via een verhaal het landschap aan zijn bewoners terugschenken. “Wij willen dat alle bewoners trots zijn op de polder en dat onze landbouwers fier zijn op hun streekproducten”, zei de Stabroekse milieuschepen Ludo Reyntjes.

Al vijf generaties lang levert de familie De Schutter rechtstreeks zuivelproducten aan de consument. Sinds een klein jaar gaf Tineke De Schutter (31) een verloren gegane familietraditie een nieuw leven: de verwerking van melk tot boter en karnemelk. “We breidden het aanbod uit met onder meer yoghurt, platte kaas en rijstpap, nog steeds volgens aloude recepten”, vertelt Tineke. Tineke neemt het hard labeur erbij, van 6 u ’s morgens tot 8 u ‘s avonds. In het hoevewinkeltje in de Starrenhoflaan 19 (KMO-zone), worden dagelijks, ook op zondag, hoeveproducten verkocht.

Olivier van Look nam in 2000 de boerderij Ter Schriek in Ekeren over van zijn grootouders. Hij legt zich vooral toe op het telen van aardappelen en seizoen gebonden groenten en fruit. “Ik werk ook samen met collega landbouwers, waaronder met het melkveebedrijf ‘t Lekker Koeike in Oelegem. Zo kunnen we het assortiment in onze winkel uitbreiden met onder meer melkproducten”, vertelt Olivier. 

Hoeveproducten uit eigen streek geeft de klant zekerheid van versheid en kwaliteitsvol voedsel. Er is minder transport nodig, minder verpakking en dat scheelt in de prijs. 

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio