© W&F

© W&F

© W&F

© W&F

© W&F

© W&F

© W&F

© W&F

© W&F

© W&F

© W&F

© W&F

© W&F

© Foto,W&F

1 / 14

Heindrik verovert voor de tweede maal de koningskroon

Heindrik Verhaert (32) uit Berendrecht is de nieuwe koning van de Koninklijke Ganzenrijders van Stabroek. Na iets meer dan drie uur trok Heindrik de kop van de gans, nadat zijn voorganger Lesley Snoeys miste. De Berenderechtenaar is de 88ste koning in Stabroek.

Marc Wouters

Vierendertig ruiters namen zondag deel aan het gansrijden in Stabroek. “Eén minder dan voorzien”, zei voorzitter Frans De Schutter. Jos Wouters moest helaas afhalen. Bij één van de proeven die nieuwe ruiters moeten afleggen, viel Jos van zijn paard. Van de dokter moet hij een jaartje passen. “Volgend jaar ben ik paraat”, zei Jos.

De nieuwe koning Heindrik Verhaert werk in de haven en nam al 14 maal deel aan het gansrijden. In 2012 werd hij voor het eerst tot koning gekroond. Vader Luc was koning in 1990 en grootvader Rik was in Stabroek in 1939 de laatste vooroorlogse koning. Op zondag 2 april neemt Heindrik deel aan het keizerrijden in Hoevenen. Het is dan kiezen tussen de Ronde van Vlaanderen of het keizerschap.Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio